تبلیغات
موسسه «تسنیم» در اردبیل - تاثیر معجزه آسای «کاسنی» بر دیابت وکلسترول
پنجشنبه 23 آبان 1392

تاثیر معجزه آسای «کاسنی» بر دیابت وکلسترول

   نوشته شده توسط: موسسه تسنیم    نوع مطلب :خوراکی‌ها ،

کاسنی در سرزمینهای نسبتاً مرطوب کنار جاده ها، اماکن بایر و دامنه های کم ارتفاع غالب نواحی اروپا تا حد سوئد، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال افریقا به حالت خودرو می روید. در آمریکای شمالی نیز به حالت نیمه وحشی درآمده است. کاسنی، پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران دارد، چنان که در دامنه های کم ارتفاع البرز، راه قزوین به رشت، اطراف رودبار، اطراف تهران، کرج، آذربایجان (ارومیه و نواحی دیگر آن)، گیلان (اطراف رشت و لاهیجان)، فارس، بلوچستان، آبادان، نواحی کوهستانی خراسان (بین بجنورد و مشهد)، بین مشهد و فریمان در ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ متری (احدمایران) و بسیاری از مناطق دیگر ایران رویش دارد. در روایات معصومان ـ علیهم السلام ـ فراوان از کاسنی و آثار درمانی آن یاد شده است. در روایتی، حضرت امام صادق ـ علیه السلام ـ از آن به «سرور سبزیجات» تعبیر فرموده است: «الهندباء سیّد البقول.»



ابن‌سینا کاسنی را به نام هندبا در قانون ضبط کرده و به قدری به آن اهمیت می‌‌داده که رساله مخصوصی درباره آن تالیف کرده است. از قرن هیجدهم میلادی به این طرف اروپاییان ریشه کاسنی را خشک کرده و بو داده و آسیا نموده و به جای قهوه یا مخلوط با قهوه مصرف می‌‌نمایند. برگ کاسنی را نیز به شکل سالاد می‌‌خورند، و به طوری که در دایرةالمعارف می‌‌نویسد:” سالی میلیون‌ها کیلوگرم (چندین هزار تن) کاسنی بو داده در فرانسه مصرف می‌‌شود.”

خواص عمده کاسنی به قرار زیر است:

۱-     کاسنی به علت تلخی و هم‌چنین مواد عامله‌ای که دارد مقوی  معده است و هضم غذا را آسان می‌‌کند.

۲-   کاسنی مدر و دافع صفرا است (از یک طرف سلول‌های کبدی را به کار انداخته باعث ترشح صفرا از آن‌ها می‌‌شود و از طرف دیگر صفرای غلیظ را که به جدار عروق صفراوی کبد چسبیده است به خارج دفع می‌‌نماید)، ریختن صفرا به روده، اولا عفونت‌های حاصله از میکروب‌ها را از بین می‌‌برد، زیرا صفرا ضد عفونی قوی است و از این راه نفخ معده و روده را متوقف می‌‌کند، ثانیاً یبوست مزمن را درمان می‌‌کند، زیرا صفرا حرکات دودی روده را تقویت می‌‌نماید  و همچنین تلخی و خشکی دهان و بی‌خوابی و بسیاری از عوارض را از بین می‌‌برد، زیرا همه این عوارض به علت ورود صفرا در خون و رسیدن آن به همه بدن مخصوصاً مغز و مراکز عصبی پیدا می‌‌شود و کاسنی از انجام این امر جلوگیری کرده و صفرا را به روده دفع می‌‌نماید.

۳-   کاسنی به علت وجود انسولین طبیعی اثر فوق العاده رضایت‌بخش در کسانی که قند و کلسترول خونشان زیاد است دارد. میزان قند خون را پایین می‌‌آورد و کلسترول را به حد اعتدال بر می‌‌گرداند و غلظت خون را که به علت وجود کلسترول اضافی و مواد نیم سوخته مضر از قبیل اسید دیاستیک، اسید بتا اکسی بوتیریک، اسید اگزالیک، آستون و غیره پیدا شده بود کم‌تر می‌‌کند و از این راه در  رفع بسیاری از عوارض مانند خارش‌های جلدی،  جوش‌ها و دمل‌ها در بدن، دردهای عصبی، عصبانیت مزاج و بدخلقی و غیره کمک بسیار موثری می‌‌نماید.

۴-   از همه این‌ها مهم‌تر اینکه کاسنی عروق خونی و صفراوی داخل کبدی را که در اثر ادامه پرخونی کبد مسدود یا نیمه مسدود شده بود باز می‌‌کند و از این راه بسیاری از عوارض و اختلالات را برطرف کرده و سلول‌های کبد را از محاصره حلقه‌های فشرده نسج تصلبی اطراف عروق مزبور نجات داده و به آن‌ها اجازه می‌‌دهد که اعمال طبیعی خود را انجام دهند و به این جهت می‌‌گویند کاسنی مقوی کبد است، زیرا در بهبود کار سلول‌های کبد موثر می‌‌باشد. همچنین به علت باز شدن عروق خونی داخل کبدی، فشار خون در ورید باب که زیاد شده بود کم‌تر گردیده و بالنتیجه دفع بول بیشتر می‌‌شود. یکی از علل باقی ماندن فضولات در خون و تراکم آن در بدن کمی کار کلیه و کمی دفع بول است و کاسنی چون عروق خونی داخل کبدی را باز می‌‌کند، در ازدیاد ترشح بول و دفع فضولات از بدن موثر می‌‌باشد.

مقدار خوراک کاسنی

هر روز ۱۰ گرم ریشه کاسنی خشک را در ۲ لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا میل نمایید.
منبع : مجموعه آثار مرحوم دکتر سید جلال مصطفوی کاشانی

برچسب ها: کاسنی ، دیابت ، طب سنتی ، اردبیل ،

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر